Tietoa yhtyeestä

AMB the Blues Band on loppukesällä 2016 koottu yhtye, joka soittaa Roots-musiikkia eri muodoissaan. Yhtye ei nimestään huolimatta hirttäydy yhteen tiettyyn genreen, vaan se tarkastelee musiikin maailmaa avoimin mielin. Ainoa asia, josta se ei tingi, on kristillinen arvopohja.

Yhtye tarkastelee kristillistä musiikkia ja sen tämänhetkistä suomalaista sceneä uudesta näkökulmasta ja on havainnut sinä ”puutteen”, jota se pyrkii korjaamaan. On olemassa paljon kristillistä(kin) musiikkia, jonka kaikki keski-ikäistyvät tuntevat, mutta kukaan ei enää soita. Lisäksi on paljon maailmanlaajuisesti tunnettuja hittejä, joissa on – hieman yllättäenkin – hengellinen sanoma.

Yhtyeessä musisoivat Jarkko Hautala Hammondeineen, Hessu Laaksonen ja Vesa Takala kitaroineen ja Hannu Ojala saksofonissa. Rytmiryhmässä ovat Jari Mäkinen (basso), Raine Pajamäki (rummut) sekä Jussi Kosola (percussiot). Laulusta vastaavat Anne Kivi, Susanna Pohto ja Katri Kivimäki. Nämä ladyt kaunistavat muuten kohtuullisen karun ulkomuodon omaavaa äijäporukkaa. Mutta vaikka he muuten pehmentävät joukkueen karuhkoa yleisilmettä, ovat he taitajia omassa lajissaan.

Toivottavasti nautitte musiikistamme yhtä paljon kuin me. ~ AMB© 2017 AMB The Blues Band.